Loading posts...
Home LICHTING RITCS 2020
 

Elk jaar studeert een nieuwe lichting makers af aan het RITCS School of Arts. Het slotfestival LICHTING RITCS zal dit jaar integraal digitaal plaatsvinden, maar daarom niet minder feestelijk. Vanaf november wordt elke week een andere afstudeerrichting in de virtuele schijnwerpers gezet om de eindwerken van de makers van morgen voor te stellen aan het brede publiek. In de week van 16 november focussen we op de werken van onze studenten Regie (Fictie).  

De verschillende gezichten van eenzaamheid. Dat lijkt de rode draad te zijn in de werken van onze masters Regie. De class of 2020 bestaat uit Hyun Lories, Petronella Van Der Hallen, Vincent Groos, Christophoros Papadacis, Charlotte Zweers, Ammen Ogendengbe, Jordan De Deken, Cato Van Passel, Stijn Van Kerkhoven, Pieter Frère, Michiel Venmans en Walt Bladt.

Je login aanvragen om deze creaties te kunnen beluisteren doe je hier.

Last-minute info in jouw mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

ontdek

Regie (Fictie)

Wildflowers -The children of never

Tijdens een saaie zomervakantie, probeert een nieuwe meisje, Willow haar weg in een speciaal internaat te vinden. Naarmate de dagen voorbij gaan leert ze met haar turbulent en traumatisch verleden omgaan.

O

In een beton moderne gevangenis komen de muren op Ferran af. Berker zoekt hoe zijn dochtertje vertellen dat papa niet in de gevangenis werkt. Tom, een cipier, telt mensen achter metalen deuren en een danser beweegt in het licht dat tussen de spijlen door valt.

Lieve

Als kersverse thuisverpleegster trotseert Lieve op haar bromfiets vol moed weer en wind om haar bejaarde patiënten bij te staan. Ze heeft een groot hart en wil haar best doen om de wensen van haar patiënten zo goed mogelijk te vervullen.

DIEKAT

DIEKAT portretteert een gebroken kindercultuur. Geheimen en samenzweringen staan centraal. Kan een fantasie schuldig zijn?

ontdek

Radio

Staring at the sun

Rjukan werd in 1906 gebouwd als industriestad door Norsk Hydro in Telemark. Het is een charmant bergdorp, dat verscholen ligt in een vallei in het zuiden van Noorwegen.

Frans

Lio haar grootvader Frans is maar 6 momenten in zijn leven echt gelukkig geweest. Haar masterproef is een luisterspel gebaseerd op die zes momenten.

Mamy Blue

Ik heb twee moeders als ouders. Ik botste op een dagboek dat mijn niet-biologische moeder als dertienjarige in 1972 begon.

ontdek

Animatiefilm

Tot de dood ons scheidt

Leon is een neurotisch oude man die leeft met het lijk van zijn vrouw. Elke dag herbeleeft hij momenten uit hun tijd tezamen door middel van foto’s uit zijn dagboek. Tot op een dag een verloren dagboek pagina zijn hele stramien hopeloos in de war stuurt.

Noah

Wanneer Noah wegrent van haar ruziënde ouders, vlucht ze haar fantasie wereld in samen met haar vertrouwde pluche giraf.

Blanco

Op een luchthaven neemt een man enthousiast enkele foto’s in een fotohokje. Wanneer de foto’s er echter blanco uitkomen is hij allesbehalve blij. Boos trapt hij tegen het fotohokje en smijt hij de foto weg.