Loading posts...
Home LICHTING RITCS 2020
 

Met RITCS ONLINE wil het RITCS graag een brug slaan tussen de afstuderende studenten en de professionele sector. Ontdek als professional de films, radiowerken, voorstellingen, dossiers en scripts van onze laatstejaarsstudenten door een login aan te vragen. Eens ingelogd kan je de verschillende werken bekijken en aan de hand van de beschikbare contactgegevens verder contact opnemen met de maker.  

 Vraag je login aan en bekijk de werken.

ontdek

Animatiefilm

Tot de dood ons scheidt

Leon is een neurotisch oude man die leeft met het lijk van zijn vrouw. Elke dag herbeleeft hij momenten uit hun tijd tezamen door middel van foto’s uit zijn dagboek. Tot op een dag een verloren dagboek pagina zijn hele stramien hopeloos in de war stuurt.

Noah

Wanneer Noah wegrent van haar ruziënde ouders, vlucht ze haar fantasie wereld in samen met haar vertrouwde pluche giraf.

Blanco

Op een luchthaven neemt een man enthousiast enkele foto’s in een fotohokje. Wanneer de foto’s er echter blanco uitkomen is hij allesbehalve blij. Boos trapt hij tegen het fotohokje en smijt hij de foto weg.

ontdek

Cinematografie

Het Oordeel

A deaf musician keeps his handicap a secret while studying at the royal conservatory. Everything changes when his best friend finds out. Will it effect their friendship?

Elong E'nabe

Elong E’nabe is het verhaal van de zesjarige Angela, een zwart meisje met Senegalese roots, geboren in België.

Sans Mots

A religious poet seeks rapprochement to the prophet through her poems. When a plumber comes to repair her tap, she sees in him the imagination of the prophet.

ontdek

Drama-Acteren

Arber Aliaj

Acteur Arber Aliaj beëindigt zijn masterjaar Spel aan het RITCS, nadat hij eerder al film had gestudeerd aan Narafi en Sint-Lukas in Brussel.

ontdek

Regie (Fictie)

Wildflowers -The children of never

Tijdens een saaie zomervakantie, probeert een nieuwe meisje, Willow haar weg in een speciaal internaat te vinden. Naarmate de dagen voorbij gaan leert ze met haar turbulent en traumatisch verleden omgaan.

O

In een beton moderne gevangenis komen de muren op Ferran af. Berker zoekt hoe zijn dochtertje vertellen dat papa niet in de gevangenis werkt. Tom, een cipier, telt mensen achter metalen deuren en een danser beweegt in het licht dat tussen de spijlen door valt.

Lieve

Als kersverse thuisverpleegster trotseert Lieve op haar bromfiets vol moed weer en wind om haar bejaarde patiënten bij te staan. Ze heeft een groot hart en wil haar best doen om de wensen van haar patiënten zo goed mogelijk te vervullen.

DIEKAT

DIEKAT portretteert een gebroken kindercultuur. Geheimen en samenzweringen staan centraal. Kan een fantasie schuldig zijn?

ontdek

Radio

Staring at the sun

Rjukan werd in 1906 gebouwd als industriestad door Norsk Hydro in Telemark. Het is een charmant bergdorp, dat verscholen ligt in een vallei in het zuiden van Noorwegen.

Frans

Lio haar grootvader Frans is maar 6 momenten in zijn leven echt gelukkig geweest. Haar masterproef is een luisterspel gebaseerd op die zes momenten.

Mamy Blue

Ik heb twee moeders als ouders. Ik botste op een dagboek dat mijn niet-biologische moeder als dertienjarige in 1972 begon.

ontdek

Schrijven

Eomma

Een internationaal geroemd concertvioliste wordt uitgenodigd voor een concert in Zuid-Korea, het land van haar geboorte en van haar geboortemoeder.

Le crocodile

Een satirisch, dromerig en surrealistisch portret van een politicus met een glorieus verleden die worstelt met het nakende einde in mineur van zijn politieke carrière en de gevolgen daarvan op zijn huwelijk.

De Vertellingen van de Eenzame Ridder

Een eeuwenoude krijgsvrouw, lang geleden gestorven, wordt teruggebracht uit de dood en doorkruist de ruïnes van een eeuwenoud koninkrijk, voortgestuwd op een noodlottige queeste door haar sinistere herreizenaar.

Momentary

Momentary vertelt het verhaal van Elliott, een jonge dertiger, die opnieuw een band probeert op te bouwen met Catherine, zijn dementerende moeder.