Loading posts...
Home LICHTING RITCS 2020
 

IT’S GRADUATION TIME! Elk jaar vertoont het RITCS met trots de eindwerken van haar studenten Audiovisuele Kunsten. Met RITCS ONLINE wil het RITCS graag een brug slaan tussen de afstuderende studenten en de professionele sector. Ontdek als professional de films, radiowerken, voorstellingen, dossiers en scripts van onze laatstejaarsstudenten door een login aan te vragen. Eens ingelogd kan je de verschillende werken bekijken en aan de hand van de beschikbare contactgegevens verder contact opnemen met de maker.  

 Vraag je login aan en bekijk de werken.

ontdek

Lichting Regie-Documentaire

Paradisiac

Paradisiac is a kaleidoscopic portrait of the majestic Hotel Mozart, located in the heart of Brussels. For 26 years, the charming Ben Abderrahman has been the o...

Dor

A Romanian guy in his thirties returns to his native country and experiences a psychological crisis. He meets local sheperds ...

Blue Bed

Blue bed volgt een uniek, jong koppel binnen het intieme kader van hun bed. In haar dynamiek ontdekken we de schoonheid van jonge liefde en de obstakels die hie...

ontdek

Lichting Regie-Fictie

Sam Speed

Sam wil door heel snel te zijn zijn chefkok-vader trots maken. Maar wat wil Sam eigenlijk doen, waardoor hij trots op zichzelf zou zijn?

Dochters

Dochters vertelt het verhaal van de negenjarige Nadine die een jonger pleegzusje krijgt: Romy. Nadine zet zich in als een échte grote zus en helpt haar moeder w...

Dincolo

Bogdan is een Roemeense immigrant die met behulp van zijn oudere neef, Ovi, in een restaurant werkt in België. Dit zodat hij zijn pasgeboren baby en vriendin di...

ontdek

Lichting Animatiefilm

Spaceman Bruce in: The temple of OYCHE

Op een van zijn vele reizen door de ruimte stuitert Spaceman Bruce, een ruimteplunderaar die nooit genoeg kan hebben, op een schatkaart die hem naar de tempel van Oyche leidt. Waar hij zich niet van bewust is, is dat hij achtervolgd wordt door Vinnie, die ook ijverig is naar rijkdom.

Little Thief

Een Pompoenman rouwt om het verlies van zijn dochtertje. Wanneer er plots een vreemd wezentje spullen begint te stelen uit zijn huis, gaat hij op klopjacht door...

Cyclofolie

Tiener Clément vlucht op de fiets weg in zijn fantasiewereld. Hij zet zijn muziek loeihard om het geruzie van zijn ouders te vergeten. Tot zijn hoofdtelefoon het begeeft en vluchten niet langer kan.

ontdek

Lichting Radio

TICA

Voor de documentaire Tica ben ik vertrokken bij Selma, een klasgenote van me in de kleuter- en lagere school. Haar ouders waren gevlucht voor de Bosnische burgeroorlog en zijn na een lange odyssee doorheen Europa toevallig in Mechelen terecht gekomen.

Alkebulan

Alkebulan is een luisterwerk over de relatie tussen mens en natuur en mens en zichzelf. Het is een luisterspel dat zich afspeelt in een hele nieuwe wereld.

Aan het voeteinde

Mijn oudoom – opa’s oudste broer – verdween in mei 1940. Tachtig jaar lang zweeg onze familie hem stil. Ik ben de eerste die er met mijn opa over praat.

ontdek

Best of Professionele Bachelor Audiovisuele Kunsten

Hemelrijk

Hemelrijk is een Live Cinema Voorstelling, een symbiose tussen theater en film. Acteurs spelen live op een podium terwijl ze door verschillende camera’s worden gefilmd. Dat beeld wordt op een groot scherm geprojecteerd. Je kijkt dus naar een film die voor je ogen gemaakt wordt.

Dark Maze

Deze video onderzoekt de verhaalvertelling van dans. Kan je het verhaal duidelijker overbrengen aan het publiek aan de hand van Kinect technologie, of niet?

ontdek

Lichting Schrijven