Loading posts...
Home Dedeyne, Evelyne
Dedeyne, Evelyne
Dedeyne, Evelyne
Over

Evelyne Dedeyne, geboren op 11/10/2000 te Torhout, is een jongedame die gepassioneerd is door het visuele aspect van film.

Haar liefde voor kunst ontwikkelde zich op vrij jonge leeftijd. Ze begon met tekenacademie en speelde vervolgens dwarsfluit en piano aan de Kunstacademie van Torhout. Daarnaast werd ze zowel lid van het koor Lamidore als mezzosopraan en van het Houtlands Harmonieorkest met haar dwarsfluit.

In het middelbaar begon ze met Latijn en stroomde door naar Wiskunde wetenschappen. Toch liet haar artistieke kant haar niet los en kon ze haar ouders overtuigen Audiovisuele Vorming te gaan studeren aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten te Brugge. Voor haar geïntegreerde proef werkte ze rond het thema vegetarisme met als audiovisuele product een toch wel confronterende fotoreeks.
Uiteindelijk ging ze aan het RITCS studeren en werkte ze voor haar bachelorproef rond het technische aspect van droom in film. Haar interesse ligt namelijk vooral bij lenzen en filters. De bedoeling van het audiovisueel product was om de kijker een droom te laten ervaren aan de hand van beelden.