Loading posts...
Home Van Damme, Aagje
Van Damme, Aagje
Van Damme, Aagje
Over

Aagje Van Damme (°1992) studeert in 2018 af als masterstudent Animatiefilm aan het RITCS te Brussel, met de kortfilm “And Son”.

Als bachelorproef maakte ze de kortfilm “Chit-Chatter”, een dialoog tussen twee stadsduiven. Met deze film haalde ze een tiental filmfestival selecties binnen, waaronder het Internationaal Kortfilmfestival Leuven (2017), Chania Cartoon & Animation Festival in Griekenland (2017) en Neum Animation Film Festival (2018) in Bosnië en Herzegovina.

Haar eerste kortfilm ‘Neka’ maakte ze al in 2013, wanneer ze de animatiemicrobe te pakken kreeg tijdens een Erasmusstudie in Denemarken. Toen studeerde ze nog voor Leerkracht Lager Onderwijs aan Hogent. Na deze studie te hebben afgewerkt besloot ze om zich verder te verdiepen in animatiefilm en begon ze in 2014 aan het RITCS.

Doorheen deze studie heeft ze zeker niet stil gezeten. Gedurende anderhalf jaar onderhield ze de online communicatie en het grafisch ontwerp van het RITCS café en engageerde zich twee jaar als studentenvertegenwoordiger tijdens de opleidingscommissie. Ook deed ze stage bij Beast Animation in haar eerste bachelor, werkte ze als freelance animator op een stop motion project, en in de zomer van 2017 werkte ze als jobstudent bij het productiehuis Lunanime. Vanaf september 2018 is zij beschikbaar voor opdrachten en/of (vast) werk.

Lijst werken