Inleiding 'Like Father, Like Son'

Docent Filmgeschiedenis Wouter Hessels geeft een inleiding bij de film ‘Like Father, Like Son’ van regisseur Kore-Eda. Deze film screenen we jammer genoeg niet meer online. Bekijk je de film thuis? Dan vertelt docent filmgeschiedenis je graag wat meer over deze filmparel.

Ryota, een hardwerkende self-made man, en zijn vrouw Midori krijgen op een dag telefoon van het ziekenhuis. Keita, hun 6-jarige zoon, blijkt niet hun biologische zoon te zijn – het ziekenhuis heeft hen destijds de verkeerde baby mee gegeven.

Centraal in deze prachtige film staan twee verschillende families, de ene uit de hogere middenklasse, de andere uit arbeiderskringen, die moeten beslissen of ze hun zoontjes terug willen switchen wanneer na zes jaar blijkt dat die bij hun geboorte verwisseld zijn geraakt in het hospitaal. De Japanse grootmeester Kore-Eda verweeft op fenomenale wijze thema’s als ouderschap en de plaats van werk en familie in een mensenleven tot een emotioneel geladen en grappige film. De gemengde familiebanden worden op een rake manier aangevuld met één van de meest hartverwarmende acteerprestaties van het jaar. Terechte Juryprijs op het Filmfestival van Cannes.

Bekijk de film via MyLum.tv van Lumière.