Judith (2023)

Judith is een romantische road movie die zich afspeelt in de vroege middeleeuwen, gebaseerd op het ware leven van de Karolingische prinses Judith van West-Francië.

Het is Kerstmis in het jaar onzes Heren 861. De egocentrische prinses Judith is weduwe en wil niets liever dan een nieuw huwelijk met een man van koninklijke bloede. Wanneer haar vader, de Karolingische koning Karel de Kale, bekendmaakt dat ze de rest van haar leven in het klooster zal doorbrengen, besluit Judith weg te lopen en te trouwen met de ambitieuze edelman Boudewijn die ze van haar noch pluim kent.

In zijn woede laat de koning het koppel excommuniceren. Er zit voor Judith en Boudewijn niets anders op dan te vluchten. Hun enige kans is om naar Rome te reizen en de paus te vragen om de excommunicatie ongedaan te maken. Tijdens de afmattende tocht moet de beschermd opgevoede Judith niet alleen allerlei ontberingen doorstaan en de soldaten van haar vader te slim af zijn, maar vooral leren samenleven met de onbekende man die haar echtgenoot is.

Credits
Veerle Pauwels
vrlpauwels@gmail.com