La Palea (2018)

Door Huybreghts, Edith (schrijven) op 10 october 2018

Nadat er bij haar hippie-moeder borstkanker is vastgesteld, reist Annemie met haar gezin naar het pension van haar moeder in het broeierige zuiden van Spanje. Annemie hoopt zich met haar te kunnen verzoenen na er jaren eerder te zijn weggevlucht.

Aanvankelijk voelt Annemie zich tot haar eigen verbazing al snel weer thuis. Haar man David en puberdochter Emma kunnen er echter niet aarden. De spanning binnen het gezin loopt op zodra Sierra-Paloma komt aanzetten, Annemie’s oogverblindende en spiritueel ontwaakte halfzus. Ook de aanwezigheid van Mac, een aantrekkelijke pensiongast, legt pijnpunten bloot in het huwelijk van Annemie en David.

Wanneer het vervolgens duidelijk wordt dat de kanker van haar moeder veel agressiever is dan eerst gedacht, wordt Annemie geconfronteerd met fundamentele vraagstukken over het nalatenschap van haar moeder, de betekenis van verzoening en haar eigen rol als vrouw… La Pelea, een broeierig familiedrama waarin een vrouw door verdriet, confrontatie en een niet aflatende hitte lijnrecht tegenover haar eigen waardestelsel komt te staan.