Sledderlove

“Misschien kom ik terug, wie weet. Als hond gereïncarneerd. Of een kanarie, in een vogelkooi. Ongedeerd. Geëerd. Ik ben poëet, soms profeet, maar meestal proleet. Sledderloze nachten, sorry dat ik steeds op mij liet wachten.” Sledderlove is een Artistiek project voor en door Sledderlo. Voor zijn masterproef trok Gökhan Kizilbuga terug naar zijn geboorteplek Sledderlo. […]

“Misschien kom ik terug, wie weet. Als hond gereïncarneerd. Of een kanarie, in een vogelkooi. Ongedeerd. Geëerd. Ik ben poëet, soms profeet, maar meestal proleet. Sledderloze nachten, sorry dat ik steeds op mij liet wachten.”

Sledderlove is een Artistiek project voor en door Sledderlo. Voor zijn masterproef trok Gökhan Kizilbuga terug naar zijn geboorteplek Sledderlo. Een woonwijk in Genk waar hij opgegroeide. In kader van de afbraken van de oude sociale woonblokken. Wilt hij een laatste keer, eer en liefde geven aan die bepaalde blokken, die binnenkort zullen verdwijnen. Een ode aan de woonblokken, aan Sledderlo en haar inwoners. Aan alle mooie en soms minder mooie herinneringen.

Na “Museum Sledderlove” werkt Gökhan in het tweede deel van Sledderlove naar een theatervoorstelling, die buiten aan de woonblok 41 op de muggenberg zal gespeeld worden. “Als je het hier niet naar je zin hebt, dan is dit niet de mooiste plek ter wereld. Maar als je van deze plek houdt, is dit de mooiste plek ter wereld.”

Credits
Regie/projectverantwoordelijke: Gökhan Kizilbuga
Artistieke Coach: Georges Comhair
Assistent en creatie: Emine Cerkinaj
Spel: bewoners van Sledderlo, samen met Salvatore Lampariello, Emine Cerkinaj, Sila Delikus, Cisem
dinc, Sila…, Emre Car en Okay Kizilbuga en Leen Ruyters
Muziek: Nayat Sari, Murathan Turhan en Özgür Dinci
Techniek: Raf Wouters
Grafisch ontwerp sociale media: Ruben Schonkeren
Grafisch ontwerp poster: Kirsten Vanlangenaeker
Zakelijk leider: Tim Vermorgen
Mentor: Dirk Verstockt
Docenten: Bart Capelle en Renée Goethijn
Partners: Stad Genk, Nieuwdak, C-mine, Atelier Zwiep, Yawar Sledderlo
Met dank aan: Buurthuis Het Hart, Gigos jongerenwerking.